Waarom vallen studenten uit?

Waarom vallen studenten uit?

Abdelhamid Idrissi is te gast bij het onafhankelijke journalistieke platform van de HvA. Hij is de man achter de stichting Studiezalen en gratis supermarkt Fris.  In deze podcast praat Abdelhamid met de HvA over zijn rol als Professor of Practice op het gebied van diversiteit en inclusie. In die rol sprak hij met 350 studenten over studie uitval. Waarom vallen studenten uit?

Uit de gesprekken met de studenten kwamen problemen naar voren die Idrissi herkent. In zijn 47 Studiezalen, waar wekelijks 1400 leerlingen worden begeleid, hoort hij dezelfde dingen voorbijkomen. Er zijn studenten die in armoede opgroeien, geen huis of thuis hebben, voor een zieke ouder moeten zorgen of simpelweg de taal van het hoger onderwijs niet spreken. Het is van belang om hen preventief te helpen. ‘Want een student mag om die reden simpelweg niet uitvallen’, stelt hij.

‘Zorg dat deze studenten gezien worden, dat ze betrokken worden en zich niet hoeven te schamen.’ Idrissi studeerde zelf aan de HvA en erkent dat er al veel verbeterd is, sinds zijn tijd op de hogeschool. Maar het kan beter. ‘Creëer ontmoetingensplekken waar studenten en medewerkers echt met elkaar in contact komen.’

Beluister de podcast hier.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief