Verlaag de drempel naar de universiteit – leerlingen kunnen zich al inschrijven voor Better Prepared van het VU Pre-University College!

Verlaag de drempel naar de universiteit – leerlingen kunnen zich al inschrijven voor Better Prepared van het VU Pre-University College!

De universiteit is helaas niet voor iedereen even toegankelijk. Er kunnen allerlei redenen voor zijn, bijvoorbeeld voor eerstegeneratiestudenten die vaak op eigen kracht beginnen aan deze nieuwe fase in hun leven. Het Pre-University College geeft deze groep een zachte landing op de Vrije Universiteit Amsterdam met het programma Better Prepared.

Tijdens vijf inspirerende dagen richten de studenten zich op persoonlijke ontwikkeling en academische vaardigheden. Met uiteenlopende hoor- en werkcolleges krijgen ze inzicht in hun motivatie, studiekeuze, talenten, competenties en valkuilen. De studenten raken alvast thuis op de VU en leren medestudenten kennen. Ze schrijven een academisch essay en de beste essays winnen een leuke prijs.

Deelnemer van de vorige editie: “Ik ben de eerste van het gezin die gaat studeren, ik vind het spannend. De universiteit is zo kolossaal. Na deze cursus voelt het al een stuk aangenamer. Iedereen was erg behulpzaam en had een antwoord op vragen over hoe het leven hier is. De VU wordt steeds vertrouwder.”

Ken jij leerlingen voor wie de drempel naar de universiteit hoog is? Gaan zij aan de VU studeren? Attendeer hen dan op ons programma Better Prepared! Samen kunnen we de drempel naar de universiteit verlagen.

Inschrijven kan al via deze link. Kosten voor deelname zijn 20,00 euro.

Bekijk hier een impressie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief