Tweede editie alfa- en gammanieuwsbrief is uit

Tweede editie alfa- en gammanieuwsbrief is uit

Eind april is de tweede editie van de alfa-/gammanieuwsbrief uitgekomen, een nieuwsbrief speciaal voor docenten in talen, kunst-, mens- en maatschappijvakken in Noord-Holland en Flevoland. Zou je de nieuwsbrief willen doorsturen naar geïnteresseerde collega’s? Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via dit inschrijfformulier.

Ontwikkeling steunpunten voor talen-, mens- & maatschappijvakken
De UvA en VU zijn, in samenwerking met de HvA, een initiatief gestart om op het domein van de alfa- en gammavakken verder te investeren in de aansluiting tussen het voortgezet en hoger onderwijs en de professionalisering van docenten. Lees hier meer over deze ontwikkelingen. 

Om in de praktijk te inventariseren hoe een talenvaksteunpunt vorm kan krijgen, is Marjolijn Feddema in een pilot gestart als Adviseur aansluiting vo-wo bij de UvA. Zij werkt één dag in de week voor de UvA aan projecten die de aansluiting tussen het schoolvak Nederlands en de bacheloropleiding Nederlandse taal en cultuur bevorderen. Marjolijn is daarnaast docent Nederlands op de middelbare school ALASCA in Amsterdam.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief