Themabijeenkomst vo-mbo-ho 4 april 2024: ‘De kracht van oud-leerlingen en netwerken’

Themabijeenkomst vo-mbo-ho 4 april 2024: ‘De kracht van oud-leerlingen en netwerken’

Op donderdag 4 april 2024 vond de themabijeenkomst ‘De kracht van oud-leerlingen en netwerken’ plaats in Amsterdam, een co-creatie van samenwerkende onderwijsinstellingen en bij het onderwijs betrokken organisaties in Amsterdam.

Centraal stond de vraag hoe je oud-leerlingen hun oude middelbare kunnen school inspireren, motiveren en informeren? Hoe kun je als school de kennis en ervaring die oud-leerlingen hebben opgedaan op weg naar vervolgonderwijs optimaal benutten? En wat is de toegevoegde waarde voor oud-leerlingen zelf? Op deze bijeenkomst leerden we van en met elkaar hoe we leerlingen zoveel mogelijk kunnen ondersteunen bij hun loopbaanontwikkeling, op school én bij de overgang naar het vervolgonderwijs.

Het programma startte met een talkshow met oud-leerlingen. Daarna kon men zich laten inspireren door verschillende workshops waarin best practices werden gedeeld over hoe je contact kunt houden met oud-leerlingen, (leren) netwerken, en wisselen we creatieve ideeën uit over het inzetten van oud-leerlingen op school. Studenten van het MBO College Zuid werkten mee aan de verwenactiviteiten en het entertainment op deze middag.

In de workshops werden onderstaande onderwerpen besproken:

Bekijk hier de foto’s

Bekijk hier de themabijeenkomst terug:

Bekijk hier deel 1:

 

Bekijk hier deel 2:

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief