Terugblik OPeRA-conferentie 8 oktober 2020

Terugblik OPeRA-conferentie 8 oktober 2020

Op 8 oktober jl. vond de jaarlijkse conferentie plaats van Onderwijspartners Amsterdam en omstreken (OPeRA). Het thema dit jaar was “De coronatijd en de gevolgen voor het onderwijs”. De keynote lezing over kansen(on)gelijkheid in de coronatijd werd verzorgd door prof. dr. Maurice Crul en dr. Machteld de Jong. Daarna konden de 120 deelnemers aan de online conferentie kiezen uit drie interactieve subsessies. De keynote en een filmpje met praktijkverhalen van leerlingen/studenten en docenten zijn hier op de website van OPeRA terug te kijken.

De sessie ‘Online toetsing op afstand – in een maand van 0 naar 100’ werd verzorgt door Annemarie Zand Scholten (director Centre for Educational Innovation bij Economics & Business aan de Universiteit van Amsterdam).

De sessie ‘De impact van de coronacrisis op het welzijn, betrokkenheid en studiegedrag van studenten’ werd verzorgd door dr. Levi van Dam (docent en onderzoeker bij de UvA, landelijk kwartiermaker innovatienetwerk Garage2020 en oprichter stichting JIM) & Naomi Koning, Msc (forensisch orthopedagoog en buitenpromovendus aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp ‘Jongeren en corona’).

De sessie: ‘Werk en welzijn van medewerkers in tijden van corona: eerste lessen uit onderzoek onder medewerkers op de Hogeschool van Amsterdam’ werd verzorgd door dr. Daniël van Middelkoop (lector Teamprofessionalisering verbonden aan de onderzoeksgroep The Work Lab van de Hogeschool van Amsterdam) & Amie van Woudenberg, Msc (docent leiderschap en verandermanagement aan de Hogeschool van Amsterdam). Meer informatie over het project is hier te vinden.

Contactpersoon: Anneke Smorenburg (coördinator OPeRA) a.smorenburg@vu.nl

Op de website is er ook de mogelijkheid tot aanmelden voor uitnodigingen voor bijeenkomsten en de cyclische nieuwsbrief met good practices uit het netwerk.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief