14 maart 2023: Symposium Van Voortgezet Onderwijs (VO) naar Hoger Onderwijs (HO)

14 maart 2023: Symposium Van Voortgezet Onderwijs (VO) naar Hoger Onderwijs (HO)

Symposium Van Voortgezet Onderwijs (VO) naar Hoger Onderwijs (HO): hoe kunnen we hoogbegaafde leerlingen en studenten gepast begeleiden?

In het VO is er al langer aandacht voor de extra behoeften van hoogbegaafde leerlingen en is er ook meer begeleiding voor deze leerlingen. In het hoger onderwijs wordt eraan gewerkt, maar is er nog minder ervaring (in Nederland). Omdat er in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs al veel gebeurt, verwachten aankomende studenten een passend aanbod. Hoe geef je dit vorm?

Op 14 maart 2023 organiseren de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en het Samenwerkingsverband Amstelland en de Meerlanden daarom een symposium om de begeleiding van hoogbegaafde studenten naar en in het hoger onderwijs onder de loep te nemen. Alicia Ramos van de Katholieke Universiteit Leuven geeft een theoretische inleiding over hoogbegaafde studenten en hun behoeften. Haar collega Bart Dejonghe, die hoogbegaafde studenten begeleidt, zal over zijn praktijkervaringen spreken. Vervolgens gaan wij in heterogene groepen aan de slag. We bespreken onze eigen ervaring met het begeleiden van hoogbegaafden en onderzoeken of er in het licht van de ervaringen uit Leuven nog ontwikkelingsmogelijkheden zijn.

Het symposium zal fysiek op de Medische Faculteit van de VU plaatsvinden en wordt afgesloten met een gezellige borrel. Na aanmelding ontvangt u de precieze locatie.

U kunt zich hier aanmelden (tot 10 maart 2023).

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief