Studenten helpen scholieren hun eindexamens te halen

Studenten helpen scholieren hun eindexamens te halen

Begin november heeft Maarten-Harm Verburg (projectleider bèta-PAL VU/UvA) samen met Ralph Meulenbroeks (bèta-lerarenkamer) een denktank opgezet, die zich richt op ondersteuning door studenten in het voortgezet onderwijs. Het langetermijndoel van PAL, de bèta-lerarenkamer en de denktank is het vergroten van de instroom in de universitaire lerarenopleidingen. In de eerste maanden na oprichting zijn er diverse ervaringen gedeeld, wat ieder initiatief ten goede is gekomen.

Vanaf februari 2021 is er gewerkt aan het realiseren van een landelijk platform, waarin studenten ondersteunen bij eindexamenvoorbereiding in het voortgezet onderwijs. Dit platform wordt gedragen door de VO-raad, VSNU, Vereniging Hogescholen, LAKS, LSVb en ISO. Op het platform kunnen vo-scholen in contact komen met regionale en landelijke non-profit initiatieven, die tegen een betaalbaar tarief studenten inzetten bij het ondersteunen van examenkandidaten. Een voorbeeld hiervan is het Amsterdamse initiatief Persoonlijk Assistent van de Leraar (www.palvoordeklas.nl, VU/UvA).

Meer informatie over het landelijke initiatief? Ga naar www.studentinzetopschool.nl of lees de berichtgeving in de media.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief