Student Engagement Center Amsterdam gaat van start

Student Engagement Center Amsterdam gaat van start

Hoe waardeer je student-initiatieven op het gebied van diversiteiten hoe zorg je ervoor dat je deze initiatieven behoudt? De Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica gaat de uitdaging aan.

De Universiteit van Amsterdam wil graag een instelling zijn die met beide benen in de maatschappij staat. Bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en informatica maakt men daar o.a. werk van middels het Student Engagement Center Amsterdam. Het SECA is een platform dat student initiatieven omarmt op het gebied van diversiteit. Hierbij wordt ingestoken op 3 niveaus , te weten initiatieven op het niveau van  het basisonderwijs, van het voortgezet onderwijs en op het studieklimaat binnen de faculteit zelf.

De FNWI heeft een coördinator aangesteld voor het SECA. Zijn taak is om de ideeën en initiatieven van studenten te identificeren en om deze, indien kansrijk geacht, te ondersteunen bij het verduurzamen. Studenten leggen veel creativiteit en enthousiasme aan de dag. En dat is iets wat het SECA gaat koesteren op het gebied van diversiteit.

Het SECA krijgt ook middelen om initiatieven te ondersteunen. Momenteel loopt er al een project i.s.m. de stichting Diversity Talks waarbij leerlingen kosteloos huiswerkbegeleiding bieden aan leerlingen waarvan de ouders deze niet kunnen bekostigen. Dit is slechts één voorbeeld. Komende twee jaar zullen er nog vele volgen. Die periode geldt als een pilot. Na evaluatie van de pilot kijkt men naar mogelijkheden tot uitbreiding van het SECA op andere plekken in de UvA.

Voor meer informatie:

Bart Groeneveld – groeneveld@uva.nl

Stichting Diversity talks: https://diversitytalks.nl/

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief