Samenwerken aan LOB met nieuwe checklist

Samenwerken aan LOB met nieuwe checklist

De VO-raad, BiOND en LAKS hebben een checklist ontwikkeld waarmee scholen hun LOB-beleid langs de meetlat kunnen leggen. De checklist bevat de belangrijkste punten voor goede loopbaanoriëntatie en -begeleiding en kan het vertrekpunt zijn om binnen je school met alle betrokkenen het gesprek aan te gaan: waar maken we al werk van en hoe kunnen we nog verder aan de slag met LOB?

Met het opstellen van deze checklist willen de onderwijsorganisaties scholen ondersteunen bij het ontwikkelen of verder brengen van een sluitende aanpak, die breed gedragen wordt in de school. De checklist bevat punten over visie en beleid, LOB-activiteiten & -begeleiding en systematische kwaliteitsbewaking.

De checklist bouwt voort op de Kwaliteitsagenda LOB VO 2018-2021 en de evaluatie daarvan. Die evaluatie bracht naar voren dat goede LOB een scherpe focus op het perspectief van de leerling vraagt én een gezamenlijke betrokkenheid bij LOB van iedereen op school. Recentelijk is de Kwaliteitsagenda verlengd tot eind 2022.

Lees hier het nieuwsbericht waar de checklist te downloaden is.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief