Samen maken we van een studie een succes!

Samen maken we van een studie een succes!

Het Studentsucces Centrum (SSC) van Hogeschool Inholland richt zich op de activering van studenten: engagement en academische integratie. Het SSC is een laagdrempelige fysieke en online ontmoetingsplek voor en door studenten waar het draait om peer to peer-coaching en -begeleiding. De focus ligt op de instroom en doorstroom van alle studenten binnen de hogeschool en sluit aan op de lokale profilering van de regio. Talentontwikkeling staat centraal en de studentbuddy’s van het SSC pakken dit ‘persoonlijk & dichtbij’ aan. 

De fysieke SSC’s zijn gevestigd op zes locaties van Hogeschool Inholland: Alkmaar, Amsterdam/Diemen, Haarlem, Den Haag, Delft en Rotterdam. In het SSC Alkmaar staat een team van studentbuddy’s (eerste-, tweede-, derde- en vierdejaars studenten)  van verschillende opleidingen klaar. Zij pakken alle opleidingsgerelateerde- of juist privé-vraagstukken van studenten op. Bij het SSC kunnen studenten terecht voor interessante events en ondersteuning bij studievaardigheden, denk aan: peer to peer coaching en taalondersteuning, maar ook voor persoonlijke issues, zoals stress en/of eenzaamheid. 

Het thema studentwelzijn staat centraal binnen het SSC Alkmaar. Daaronder hangen zes pijlers welke gezien worden als belangrijke factoren voor studentwelzijn en studentgeluk met het oog op sociale binding:

  • Persoonlijke ontwikkeling: peer to peer coaching, taalondersteuning, planning & timemanagement, aanvullende begeleiding en studievaardigheden.
  • Mentale balans & ontspanning: yoga, mindfullness, in jezelf geloven, meditatie, humor en zingeving.
  • Socialiteit & community: verschillende events, bijeenkomsten, themamiddag/avond, laagdrempelige ontmoetingsplek, bouwen van een community en een netwerkorganisatie, leergemeenschap.
  • Mediagebruik: bewust inzetten, fear of missing out, invloed op slaap/angst en depressie en op studentgeluk.
  • Creativiteit: muziek luisteren/maken, tekenen/schilderen, expressie en schijven.
  • Voeding & beweging: gezondheidsraad, richtlijnen goede voeding, bewegingsrichtlijnen, teamsport/conditie/krachttraining.

Neem voor meer informatie gerust contact op via ssc.alkmaar@inholland.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief