Profielwerkstuk.nl

Profielwerkstuk.nl

De website www.profielwerkstuk.nl is gelanceerd! De website wordt nu verder ontwikkeld met behulp van een toegekende subsidie voor landelijke outreach van de wetenschap! Leerlingen vinden hier informatie, tips en tools voor alles wat te maken heeft met het profielwerkstuk. Docenten kunnen de website gebruiken om leerlingen naar te verwijzen zodat ze een goede gestructureerde start met hun profielwerkstuk kunnen maken.

In een eerder nieuwsbriefbericht werd medegedeeld dat Medewerkers van de VU en UvA, alsmede van de onderwijsnetwerken Bètapartners en het Pre-University College, handen ineen hebben geslagen om een website te ontwikkelen waar leerlingen ondersteuning en inspiratie vinden voor het profielwerkstuk. Dit online platform betreft aanbod voor leerlingen voor profielwerkstukken over alfa-, bèta- en gamma-onderwerpen.  Momenteel is de website gelanceerd: www.profielwerkstuk.nl

Leerlingen kunnen hier voor alle fases van het profielwerkstuk handvatten vinden: Hoe kom je tot een goede onderzoeksvraag, op welke manier doe je goed onderzoek, wat zijn eigenlijk geschikte bronnen, of hoe pas je statistiek toe op je data? Daarnaast kunnen leerlingen inspiratie opdoen via verschillende video’s en websites. Mocht een leerling een specifieke inhoudelijke vraag hebben over zijn of haar profielwerkstuk, dan kan deze vraag ingediend worden. De leerling wordt dan doorverwezen naar een expert (student/docent van de universiteit) voor antwoord. Met www.profielwerkstuk.nl hopen we zoveel mogelijk leerlingen te kunnen ondersteunen.

Feedback op de website is altijd van harte welkom en kan worden gestuurd naar c.clarijs@uva.nl

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief