Podcastserie ‘Mijn eerste jaar voor de klas’

Podcastserie ‘Mijn eerste jaar voor de klas’

Lesgeven is een prachtig vak, waarbij je veel kunt betekenen voor een ander. Maar het kan ook zwaar zijn, zeker als je aan het begin van je loopbaan staat. Om startende leraren een extra steuntje in de rug te geven, biedt de VO-raad de podcast ‘Mijn eerste jaar voor de klas’. Een schooljaar lang volgen we startende docenten Elisabeth en Maurice. Om mee te leven én om te leren van wat zij in de praktijk allemaal meemaken.

Elke maand verschijnt er een nieuwe aflevering van ‘Mijn eerste jaar voor de klas’.

De podcast is allereerst bedoeld voor de startende docenten zelf. De ervaringen van Elisabeth en Maurice, hun reflectie hierop met experts en de tips die ze geven en krijgen, beogen een feest der herkenning en een steuntje in de rug te zijn.

Ben je schoolbestuurder, schoolleider, opleider of begeleider van (startende) leraren? Door het eerste spannende schooljaar door de ogen van de starters te beleven, kan je meer inzicht krijgen in wat voor hen belangrijk is in de opleiding en begeleiding en op welke punten je het beleid op dit vlak nog verder kan versterken. Ook kan je de podcast gebruiken in de opleidings- of begeleidingspraktijk, bijvoorbeeld als onderdeel van het inductieprogramma of als kapstok tijdens intervisie- of coachingsbijeenkomsten.

Meer informatie

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief