Online kennisdelingsbijeenkomsten over afstandsonderwijs en afstandstoetsing

Online kennisdelingsbijeenkomsten over afstandsonderwijs en afstandstoetsing

Het overkoepelende vo-ho netwerk Onderwijspartners Regio Amsterdam e.o. (OPeRA) organiseert op 8 september 2020 van 15:30-16:30 en 15 september 2020 van 16:00-17:00 uur twee webinars met als gastsprekers Jasper Dukers (Vakdidacticus UvA), Ivo van der Werk (Digital Transformation Officer HvA) en Nils Siemens (Informatiemanager Onderwijs HvA).
Wij nodigen u van harte uit voor deze online kennisdelingsbijeenkomsten over afstandsonderwijs en afstandstoetsing!

Webinar op dinsdag 8 september 2020 15:30-16:30
Gastspreker: Jasper Dukers

Jasper Dukers is Vakdidacticus bij de Universitaire Lerarenopleiding van de UvA en heeft een passie voor educatieve technologie en digitale geletterdheid. Daarnaast geeft hij les op een vo school waardoor hij de uitdagingen uit de praktijk absoluut begrijpt. Voor zijn overstap naar het onderwijs heeft Jasper jarenlang in de IT gewerkt waarbij hij bedrijven en organisaties heeft mogen ondersteunen in hun digitale transformatie. De hier opgedane inzichten van het effect van technologie op mens en proces zet hij nu in bij het verbeteren van het leerproces.

Thema: Digitale didactiek en formatief toetsen bij afstandsonderwijs
De ontwikkelingen rond het COVID-19 virus hebben ertoe geleid dat onderwijsinstellingen plotseling moesten omschakelen naar afstandsonderwijs. Er is deze periode veel geleerd over wat goed, en minder goed werkt bij afstandsonderwijs. Verdieping wordt gemaakt in een aantal succesfactoren specifiek voor afstandsonderwijs: motivatie, activerende didactiek en leren zichtbaar maken (formatief evalueren). Op zichzelf zijn dit al behoorlijke uitdagingen, laat staan wanneer je geen (fysiek) contact met je studenten / leerlingen hebt. De geleerde inzichten zullen tijdens dit webinar toegepast worden. Dit stelt de deelnemer in staat om zelf te ervaren hoe het als leerling/student is om een afstandsonderwijs les mee te maken.

Webinar op dinsdag 15 september 2020 16:00-17:00
Gastsprekers: Ivo van der Werk en Nils Siemens
Ivo van der Werk is Digital Transformation Officer bij de Hogeschool van Amsterdam. Hij leidt daar de staf-afdeling Digitale Strategie en Informatiebeleid DSI). De Hogeschool van Amsterdam heeft grote ambities om de mogelijkheden van digitale middelen in het onderwijs, onderzoek en ondersteunende processen voluit in te zetten. De Digital Transformation Officer geeft vorm aan deze ambitie, samen met faculteiten en andere afdelingen in de Hogeschool. Ivo heeft een achtergrond als Opleidingsmanager en docent bij de opleiding HRM.

Nils Siemens is centraal informatiemanager Onderwijs aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij heeft een onderwijskunde- en trainers-achtergrond. Hij heeft projecten rondom online vid eo, toetsen en onderwijsdata in zijn portefeuille. In de Corona-crisis heeft hij veel bemoeienis gehad met de organisatorische en onderwijs-vraagstukken rondom Online Proctoring en online toetsen.

Thema: Van toetsen in de zaal naar toetsen online op afstand.
Door Corona moesten we snel en veilig omschakelen naar afstandstoetsen. In dit webinar laten Ivo van der Werk en Nils Siemens zien wat daar allemaal bij komt kijken. Zowel op inhoudelijke-didactische keuzes (andere toetsvormen kiezen) als het mogelijk maken van online toetsen met of zonder online proctoring. In deze webinar laten we zien hoe online toetsen op afstand eruit ziet en gaan de deelnemers zelf aan de slag met online toetsen en proctoring.

Doelgroep en aanmelding
De webinars staan open voor iedereen die regionale samenwerking tussen vo en ho een warm hart toedraagt en zich bezig houdt met afstandsonderwijs en toetsen. Mocht u iemand anders in uw organisatie op de bijeenkomst willen attenderen, dan kunt u deze mail naar hem of haar doorsturen. De doelgroep is bestuurders, leidinggevenden (decanen uit het voortgezet onderwijs en bestuurders en opleidings- en onderwijsdirecteuren uit het hoger onderwijs), beleidsmakers, studieadviseurs, coördinatoren en sleutelfiguren op het gebied van aansluiting.

Voor meer informatie over de inhoud van deze webinars kunt u contact opnemen met Anneke Smorenburg (coördinator OPeRA) a.smorenburg@vu.nl en voor alle overige vragen: congres@uva.nl

U kunt zich hier aanmelden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief