Onderzoek naar impact corona op medewerkers HvA

Onderzoek naar impact corona op medewerkers HvA

The Work Lab onderzoekt de impact van de digitale en sociale transformatie sinds maart 2020 op het werk en welzijn van HvA-medewerkers. Daartoe zijn 57 HvA-medewerkers geïnterviewd met verschillende functies in alle faculteiten. Op basis van de eerste analyse van de resultaten is er een infographic gemaakt met de positieve en negatieve gevolgen van de nieuwe manier van werken en wat medewerkers nodig hebben om hun werk goed en gezond uit te kunnen voeren.

Veel medewerkers zijn trots op wat er in korte tijd gerealiseerd is en op wat er lukt en goed loopt in het onderwijs. De meeste medewerkers ervaren hoge werkdruk en missen informele en sociale contacten met collega’s. Ondanks de trots over de afgelopen periode, leeft het gevoel dat er meer nodig is om goed onderwijs en onderzoek te kunnen bieden.

The Work Lab heeft ook een visual gemaakt (zie hierboven) met tips en trics met betrekking tot het virtueel samenwerken in teams. Meer weten hierover? Lees dan dit rapport:

van den Berg, L. I. S. A., van Woudenberg-Swicegood, A. D., & van Middelkoop, D. (2020). Virtueel samenwerken in teams: Voor- en nadelen van virtueel teamwerk en wat je daar in de praktijk mee kunt. Hogeschool van Amsterdam

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief