Nieuw! Wegwijzer studiekeuzeactiviteiten hoger onderwijs voor decanen en mentoren

Nieuw! Wegwijzer studiekeuzeactiviteiten hoger onderwijs voor decanen en mentoren

De ‘Wegwijzer studiekeuzeactiviteiten hoger onderwijs’ (ho) is ontwikkeld voor schooldecanen en mentoren in het voortgezet onderwijs (vo) bij de begeleiding van leerlingen in hun studiekeuzeproces.

Hoe maak je de leerling wegwijs in het grote aanbod aan studiekeuzeactiviteiten vanuit het ho? Hoe kun je de leerling hierin op weg helpen, zodat hij/zij/hen gemotiveerd op pad gaat? De wegwijzer biedt een overzicht van veel voorkomende loopbaanvragen gedurende het studiekeuzeproces en maakt inzichtelijk welk type studiekeuzeactiviteit hierop aansluit. Het ‘Overzicht studiekeuzeactiviteiten per instelling’ laat vervolgens zien met welke zoekterm een passende activiteit kan worden gevonden op de website van de verschillende instellingen.

Deze tool is in opdracht van OPeRA ontwikkeld door een werkgroep met vertegenwoordigers van de AKS (vo), Inholland, HvA, VU en UvA, het Expertisepunt LOB en het Samenwerkingsverband vo Amsterdam-Diemen. De tool bestaat uit twee onderdelen: de generieke wegwijzer en een overzicht van studiekeuzeactiviteiten bij de vier Amsterdamse ho-instellingen. Het overzicht kan eenvoudig uitgebreid worden met het aanbod van andere instellingen. De wegwijzer kan hiermee ook breder ingezet worden.

De tool en de uitleg zijn te downloaden via de OPeRA-website en via de kennisbank van Expertisepunt LOB.

Heb je vragen? Neem contact op met Marieke Siebrecht via aansluiting@hva.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief