Nieuw: Studiekeuzegesprekken op de HvA! 

Nieuw: Studiekeuzegesprekken op de HvA! 

Om leerlingen verder te helpen in hun studiekeuzeproces biedt de HvA vanaf medio oktober 2019 studiekeuzegesprekken aan op de HvA-locatie Leeuwenburg (naast het Amstelstation). In het gesprek worden interessegebieden en bijbehorende studies besproken. De coach helpt de leerling bij het keuzeproces door structuur aan te brengen, inzichten te verwoorden en acties te concretiseren. 

Om studiekiezers verder te helpen in hun studiekeuzeproces biedt de HvA studiekeuzegesprekken aan op de studiekeuzepleinen van de open dag. Vanwege de grote vraag op de open dagen start de HvA vanaf medio oktober 2019 met studiekeuzegesprekken het hele schooljaar rond op de HvA-locatie Leeuwenburg (naast het Amstelstation). Leerlingen op het vo en mbo-studenten kunnen zich via de website opgeven voor een gratis half uur durend gesprek met een studiekeuzecoach.  

Bij aanmelding voor het keuzegesprek geeft de studiekiezer antwoord op een aantal vragen. Deze vragen zetten aan tot reflectie op het eigen keuzeproces. Tijdens het gesprek zoomen studiekiezer en coach allereerst in op de interesses, eigenschappen en kwaliteiten. 

Vervolgens bespreken ze welke interessegebieden en opleidingen daarbij passen. Ieder gesprek wordt afgerond met het benoemen van een aantal concrete stappen die de studiekiezer zelf kan gaan zetten om dichter bij zijn keuze te komen. De verantwoordelijkheid voor het gesprek en het keuzeproces blijft bij de studiekiezer zelf. De coach helpt door structuur aan te brengen, inzichten te verwoorden en acties te concretiseren. 

Intensievere keuzebegeleiding
Mocht jouw leerling of mbo-student op zoek zijn naar intensievere keuzebegeleiding. Rondom de open dagen biedt de HvA meerdere keuze-3-daagses aan. Voor leerlingen of mbo’ers die een tussenjaar hebben of dit overwegen is er het Studiekeuzetraject UvA-HvA. 

Meer weten? 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief