Leerlingen ervaren de technische praktijk tijdens Career Day Noordwest

Leerlingen ervaren de technische praktijk tijdens Career Day Noordwest

Op donderdag 21 april 2022 was het eindelijk zo ver: de eerste fysieke Career Day in twee jaar werd georganiseerd in Alkmaar. Ruim 300 havo 4 en vwo 5 leerlingen ontdekten hier de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. Deze editie van de Career Day Noordwest werd georganiseerd door Jet-Net & TechNet in samenwerking met Bètapartners.

Dit jaar kwamen leerlingen uit heel Noord-Holland (en zelfs daarbuiten) bijeen in de Kees Kist Lounge van het AFAS Stadion in Alkmaar. De file op de heenweg mocht de pret niet drukken, want de leerlingen en docenten hadden er zin in! Iedere groep van ongeveer tien leerlingen werd gekoppeld aan een Career Guide: een student van een technische- of bèta-opleiding die de leerlingen alles kan vertellen over zijn of haar studie. Samen met de Career Guide bezochten de leerlingen vier verschillende interactieve workshops van een half uur. Zo streden ze tegen elkaar tijdens de lettuce battle van Seed Valley, zorgden ze ervoor dat Amsterdam niet overstroomt bij een workshop van Waternet en bekeken ze de techniek aan de binnenkant van een vliegtuig van KLM.

Een sfeerimpressie van de Career Day:

Bedrijven
Alle deelnemende bedrijven waren Seed Valley, Dutch Nao Team, Waternet, Tata Steel, Rijkswaterstaat, Microsoft, Abbott, KLM, SMC, Antennebureau, Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam en IBM. Allemaal verzorgden zij een interactieve workshop op eigen wijze. Zo zat de afwisseling er goed in. Waarom de bedrijven het belangrijk vinden om hun bijdrage aan de Career Day te leveren? Bert Bak van SMC vertelt: “Heel veel van onze medewerkers zijn Noord-Hollanders. Daarom vinden wij het ook belangrijk om hier bij de Career Day aanwezig te zijn; om te helpen om meer jongeren te interesseren om in de techniek verder te gaan. Dat is ongelooflijk belangrijk, want er zijn ontzettend veel banen op alle niveaus. Mensen zijn keihard nodig!”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief