Landelijke Kennisbank Studentenwelzijn ter bevordering welbevinden studenten

Landelijke Kennisbank Studentenwelzijn ter bevordering welbevinden studenten

De landelijke kennisbankstudentenwelzijn.nl vormt als database een centraal overzicht van alle beschikbare initiatieven en onderzoeken rondom studentenwelzijn. Hiermee worden bestaande praktijkvoorbeelden, beschikbaar onderzoek en losse welzijnsinitiatieven aan elkaar verbonden. De kennisbank heeft tot doel om hogescholen en universiteiten die willen werken aan studentenwelzijn te ondersteunen met inspiratie, tips en kennis.

Voor wie is de landelijke kennisbank studentenwelzijn?
De landelijke kennisbank is in 2021 gelanceerd met hulp en op aanvraag van het Landelijk Netwerk Studentenwelzijn hoger onderwijs. Ook vanuit andere onderwijssectoren zoals het mbo, primair- of voortgezet onderwijs kan je met de kennisbank inspiratie opdoen over studentenwelzijn. De kennisbank is mogelijk gemaakt met financiering van het ministerie van OCW.

Thematische insteek Landelijke Kennisbank Studentenwelzijn
De kennisbank is gebaseerd op het StepChange-model: een internationaal raamwerk voor de inbedding van mentaal welzijn in het onderwijs. De initiatieven zijn gecategoriseerd op thema, bijvoorbeeld beleid en preventie. Daarnaast is het mogelijk om te filteren op inhoudelijke onderwerpen zoals psychische klachten, suïcidepreventie, LGBTQIA2S+ en financiële problemen. Ook zijn de items vindbaar op soort initiatief. Je kan bijvoorbeeld specifiek op zoek naar een overzicht van beschikbare onderzoeken, handreikingen of (internationale) praktijkvoorbeelden.

Netwerkmogelijkheden voor kennisdeling studentenwelzijn
Heb je interesse om je kennis te delen en te sparren met andere professionals? Bekijk de verschillende initiatieven die ECIO faciliteert en ondersteunt. Deelname is gratis.

Meer informatie
Ben je benieuwd naar andere activiteiten en initiatieven voor beter studentenwelzijn? Bekijk de website van het ECIO of neem contact met ze op. Ze vertellen je er graag meer over.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief