Inholland ontvangt duizenden leerlingen bij regionale voorlichtingsavonden

Inholland ontvangt duizenden leerlingen bij regionale voorlichtingsavonden

Om zich te oriënteren op vervolgopleidingen in het hoger onderwijs hebben in totaal maar liefst 6750 vo-scholieren de regionale voorlichtingsdagen bezocht bij Inholland Haarlem en Alkmaar. Inholland heeft daarmee een belangrijke bijdrage geleverd aan het studiekeuzeproces van deze leerlingen.

Maar liefst 5000 vo-scholieren ontving Inholland Haarlem bij de twee regionale Studiekeuze Informatieavonden (SKIA) in november en bij Inholland Alkmaar bezochten nog eens 1750 scholieren de twee regionale 4Strax-voorlichtingsdagen. Evenzoveel meereizende ouders deden onze vestigingen aan.

Om zich te oriënteren op mogelijke vervolgopleidingen in het hoger onderwijs bezochten de scholieren bij Inholland een aantal voorlichtingen van opleidingen van diverse onderwijsinstellingen in het hbo en wo.

Studiekeuzeproces

De Inholland-vestigingen in Haarlem en Alkmaar stellen al jaren hun gebouw en faciliteiten beschikbaar voor regionale voorlichtingsavonden ten behoeve van scholieren uit het voortgezet onderwijs. Op die manier levert Inholland een belangrijke bijdrage aan het studiekeuzeproces en krijgen scholieren makkelijker toegang tot informatie over opleidingsmogelijkheden in het hoger onderwijs. “Dit zijn zeer zinvolle avonden voor de eerste oriëntatie van leerlingen. Ze geven zelfs aan dat daardoor de drempel om naar een Open Dag te gaan veel lager is. Daar zijn wij als decaan natuurlijk erg blij mee”, aldus Sandra Derksen, vwo-decaan van het Jac. P. Thijsse College uit Castricum.

De voorlichtingsavonden worden jaarlijks georganiseerd in opdracht van de decanen van vo-scholen in beide regio’s. In Haarlem ligt de uitvoering bij het onderwijsbureau EduSkoel; in Alkmaar neemt 4Strax de organisatie voor zijn rekening. In een gezamenlijke inspanning met Inholland en de decanenkringen, zorgen zij ervoor dat de voorlichtingsavonden elk jaar weer succesvol verlopen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief