Informatiekaarten Soepele start en (af)studeren op het hbo of universiteit

Informatiekaarten Soepele start en (af)studeren op het hbo of universiteit

Waar moet ik aan denken? Bij wie moet ik zijn? Wat heb ik nodig? Waar heb ik recht op? Studenten met een ondersteuningsbehoefte hebben vaak veel vragen. De informatiekaarten zijn daarbij een waardevol hulpmiddel.  

Wat bieden de informatiekaarten? 

De informatiekaarten zijn een handige bron van aandachtspunten rondom de verschillende sleutelmomenten van het studieproces. Ze geven inzicht in de mogelijkheden en helpen hen bij het maken van passende keuzes. Enkele belangrijke onderwerpen die aan bod komen: 

  • Het vinden van een passende studie: tips en adviezen om een studie te kiezen die aansluit bij hun mogelijkheden en interesses. 
  • Aanmelden en kennismaken: stappen en tips voor een succesvol aanmeldproces en kennismaking met de onderwijsinstelling. 
  • Regelingen en voorzieningen: informatie over (financiële) regelingen, aanvragen van noodzakelijke voorzieningen en begeleidingsmogelijkheden, ondersteunt met tips, studentervaringen, oefeningen en tools. 
  • Stagevoorbereiding: handige tips en adviezen voor de voorbereiding op en tijdens de stage inclusief stagemogelijkheden. 
  • Overgang naar werk: voorbereiding op de overstap naar de arbeidsmarkt met praktische tips, tools en mogelijkheden. 

Voorkom studieuitval en studievertraging 

ECIO streeft ernaar de toegankelijkheid en positieve leerervaringen van studenten met een ondersteuningsbehoefte te verbeteren. De informatie en tips op de informatiekaarten worden verder toegelicht op onbelemmerdstuderen.nl. Hier vinden studenten ook de contactgegevens van hun onderwijsinstelling en een test die hen naar relevante informatie navigeert. Doel: studenten te helpen hun studie succesvol te voltooien. 

Help je studenten! 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief