Hoe begeleid je je havo-leerlingen zo goed mogelijk in hun loopbaanoriëntatie?

Hoe begeleid je je havo-leerlingen zo goed mogelijk in hun loopbaanoriëntatie?

Wat is voor havo-leerlingen de ideale loopbaanbegeleiding? En wanneer hebben ze welke ondersteuning nodig? Hiernaar deed het Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs Amsterdam-Diemen het afgelopen schooljaar onderzoek. Designonderzoeksbureau Muzus sprak met Amsterdamse havo-leerlingen over hun behoeften en ervaringen op het gebied van loopbaanoriëntatie en -begeleiding. Het resultaat is een handige methodiek.

Interactieve leergang
Muzus ontwikkelde ook een interactieve leergang, bestaande uit vier workshops, waarin we dieper ingaan op de methodiek en handvatten aanreiken die begeleiders toe kunnen passen in de praktijk. We starten met een digitale kick-off voor havo/vwo-decanen en studentbegeleiders uit het hoger onderwijs die zich bezighouden met de aansluiting vo-ho. Voor Amsterdamse havo/vwo-decanen bieden we in de overige drie workshops de mogelijkheden om de sleutelmomenten toe te passen in de praktijk. 

Deelnemen aan de workshops
De workshops duren ongeveer drie uur en vinden één keer in de drie weken plaats. Je gaat aan de slag met eigen casuïstiek op basis van de leerling-behoeften en deze pas je direct toe in je eigen lob-werkzaamheden.

De workshops starten vanaf februari 2022. Zodra er acht of meer deelnemers zijn, neemt Madeleine Couch (projectondersteuner lob van het Samenwerkingsverband) contact met u op. Zij plant de workshopdata en locatie in overleg in. Na 100% aanwezigheid ontvang je na afloop van de workshops een certificaat.

Meld u aan voor de workshops via dit formulier.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Madeleine Couch via 06 28 15 20 97 of m.couch@swvadam.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief