Girls’ Day bij de HvA

Girls’ Day bij de HvA

Op 11 april opende faculteit Techniek van de HvA de deuren voor Girls’ Day. Ruim honderd meiden uit havo 3 en vwo 4 van het Ir. Lely Lyceum kwamen kennismaken met techniek en ICT. Het percentage vrouwen in de techniek en ICT blijft steken op zo’n 16 procent. Niet alleen is er een tekort aan vrouwen in de techniek en ICT, deze sectoren kampen al jaren met een algemeen personeelstekort. De HvA biedt verschillende opleidingen aan in de techniek, een overzicht is te vinden op hva.nl/studeren.

Met initiatieven zoals Girls’ Day probeert de HvA meiden te enthousiasmeren voor deze sector. Girls’ Day is een landelijk initiatief waarbij meerdere scholen hun deuren openen voor meiden van middelbare scholen. De dag is bedoeld om meiden een breed en realistisch beeld te geven van technische beroepen en hen kennis te laten maken met vrouwelijke medewerkers in deze sector. Het uiteindelijke doel is om meer diversiteit te creëren in de techniek.

De Girls’ Day begon met een mini-college over de revolutie van vrouwen in de gamewereld. Na dit college konden de scholieren deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals sleutelhangers maken in het sensorlab, een escape room of een VR-experience. De reacties van de meiden van het Ir. Lely Lyceum waren positief. Een scholier uit havo 3 gaf aan: “Het geluk dat je voelt van nieuwe dingen ontdekken, dat lijkt me leuk. Ik hou ook van leren en de wereld om je heen beter begrijpen lijkt me wel interessant.”

Bekijk hier het item dat AT5 heeft gemaakt van de Girls’ Day.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief