Programma’s voor eerstegeneratiestudenten

Programma’s voor eerstegeneratiestudenten

Voor aankomende studenten van wie de ouders niet hebben gestudeerd aan een (Nederlandse) universiteit biedt de UvA het programma Get Ready en biedt het Pre-University College van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) het programma Better Prepared aan. Voor eerstegeneratiestudenten die gaan studeren aan een hogeschool biedt de HvA het programma Tune In. In augustus worden de aankomende studenten voorafgaand aan het nieuwe studiejaar voorbereid op studeren aan de UvA, VU en HvA.

Better Prepared (VU)
Deze zomer zal het programma Better Prepared weer op de VU-campus plaatsvinden. Studenten die in september beginnen aan hun studie aan de VU verdiepen zich deze inspirerende vijf dagen in academische en persoonlijke vaardigheden. Het doel? De drempel naar de universiteit verlagen!

De studenten krijgen alvast een indruk van het leven op de universiteit, ontmoeten medestudenten en worden gecoacht door zogenaamde studentcoaches. Dit zijn vaak ook eerstegeneratiestudenten. De studenten krijgen verschillende hoor- en werkcolleges met als thema ‘je eigen koers varen’. Over dit thema schrijven ze een academisch essay.

Better Prepared wordt gehouden op 14, 15, 16, 19 & 20 augustus 2024. De kosten voor deelname zijn € 20,-. Het programma is inclusief koffie, thee en een lekkere lunch. Zie onze website (met aanmeldlink) voor meer informatie of mail naar puc@vu.nl voor vragen. Zie ook deze link voor een korte impressie van het programma!

Get Ready (UvA)
Get Ready is een programma van drie dagen waarbij het volgende centraal staat:

  • Empowerment: het beste uit jezelf en je studie halen
  • Studeren aan de universiteit: wat komt er allemaal bij kijken?
  • Kennismaken met studenten, de UvA en met het academisch onderwijs
  • Workshops om meer inzicht te krijgen in wat je kunt en wilt, studievaardigheden en hoe je het beste gebruik kunt maken van alle kansen die studeren je biedt

De drie dagen bestaan uit inhoudelijke lezingen, workshoprondes en trainingen. We sluiten elke dag af met een sociale activiteit zoals een picknick op het grasveld bij de universiteit of een boottocht door de grachten van Amsterdam (afhankelijk van de maatregelen die tegen die tijd gelden).

Get Ready vindt eind augustus 2021 plaats. Alle aankomende eerstejaars bachelorstudenten zijn welkom, maar vooral nieuwe studenten die de eerste zijn in hun familie die aan een (Nederlandse) universiteit gaan studeren worden uitgenodigd.

Verwijs je leerlingen voor meer informatie en inschrijving naar deze website.

Tune In (HvA)
Het driedaagse programma Tune In laat studenten alvast kennis maken met de HvA, medestudenten en ouderejaarsstudenten. Wat komt er allemaal kijken bij studeren op het hbo? En hoe maak je een goede start nu ook een gedeelte van de studie online zal verlopen? Door trainingen, workshops en leuke activiteiten helpen wij de studenten met de start van hun studie.

Tune In wordt gehouden van 25 tot en met 27 augustus 2021 (3 dagen) tussen 10.00 en 16.00 op de Amstelcampus. We streven ernaar om Tune In editie 2021 fysiek te laten plaatsvinden. Alle eerstejaarsstudenten zijn welkom bij Tune In, maar we richten ons vooral op studenten van wie de ouders niet in het hoger onderwijs hebben gestudeerd.

Verwijs je leerlingen voor meer informatie en inschrijving naar deze website.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief