Eerste editie van het STEAM University Maker Camp

Eerste editie van het STEAM University Maker Camp

Van 16 t/m 18 augustus 2021 vond het zomerprogramma van de eerste editie van het University Maker Camp plaats. In drie dagen tijd maakten 19 leerlingen onder begeleiding van een groep studenten en docenten van het Amsterdam University College kennis met verschillende STEAM-onderwerpen (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths). Het doel van het programma is om toekomstige eerstegeneratiestudenten kennis te laten maken met de universiteit, het studentenleven en alles wat interdisciplinair onderwijs te bieden heeft.

Studenten van de eerste generatie hebben vaak minder toegang tot de juiste tools om beslissingen te nemen over hun academische toekomst en maken pas kennis met het universitaire leven als ze op de universiteit aankomen. Dit betekent dat ze minder snel worden geïnformeerd over kiezen voor niet-traditionele (academische) carrièrepaden, zoals kunst- of interdisciplinair onderwijs.

Het University Maker Camp-programma richt zich daarom op het geven van inzicht in het universiteits- en studentenleven en interdisciplinair onderwijs. Het combineren van kunst en wetenschap is een kerndoel van het programma waarin leerlingen worden aangemoedigd om bepaalde wetenschappelijke onderwerpen met een creatieve mentaliteit te benaderen.

Het University Maker Camp is een voorbeeld van learning by making. Dit format leent zich bij uitstek voor een Outreach-aanpak die gericht is op diversiteit door middel van het ontwikkelen van een ‘gemeenschap van leren’ waarin de universiteit reflecteert op haar eigen positie en praktijkvoorbeelden als onderdeel van deze gemeenschap. Op moment van schrijven loopt er een projectaanvraag voor een NWA-beurs (NWO wetenschapscommunicatie) in samenwerking met De Waag en Zone2source: organisaties die zich begeven op het terrein van samenleving, maatschappelijke en ecologische vraagstukken, design en Science & Art.

Lees hier meer over het University Maker Camp 2021

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief