Een stap verder in het studiekeuzeproces met Be Prepared – Pre-University College

Een stap verder in het studiekeuzeproces met Be Prepared – Pre-University College

Op maandag 5, dinsdag 6 en woensdag 7 februari 2024 vindt het programma Be Prepared weer plaats op de VU-campus. Dit programma is specifiek gericht op leerlingen uit 5 vwo die als eerste van hun gezin gaan studeren aan een (Nederlandse) universiteit en valt onder de aansluitingsactiviteiten van het Pre-University College. Door middel van hoorcolleges, werkcolleges, aansprekende presentaties en ontmoetingen met studenten van verschillende faculteiten krijgen deze leerlingen inzicht in hun eigen studiekeuzeproces.

Zelfinzicht

Het creëren van zelfinzicht is een belangrijk onderwerp in het studiekeuzeproces, want waarop baseren leerlingen hun studiekeuze eigenlijk? Als leerlingen ontdekken wie ze zijn en wat bij ze past is de kans groter dat ze tevreden zullen zijn met hun studiekeuze en hun studie succesvol zullen afronden. Doordat leerlingen tijdens Be Prepared gaan kijken naar onder andere hun talenten en valkuilen komen de leerlingen een stap verder in hun studiekeuzeproces.

Meer informatie en aanmelden
5 vwo leerlingen van scholen die lid zijn van het Pre-University College scholennetwerk vinden hier meer informatie en kunnen zich aanmelden via deze link.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief