Cookieverklaring

1. Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine informatiebestanden die bij een bezoek aan onze websites worden opgeslagen op uw computer, telefoon of tablet. Naast cookies zijn er ook nog vergelijkbare technieken waarmee wij of anderen informatie op uw computer, telefoon of tablet kunnen opslaan of uitlezen, zoals web beacons, flash cookies, java scripts en tracking pixels. Voor het gemak noemen wij dit ook cookies.

Cookies maken het mogelijk om uw webbrowser te herkennen. Handig, want dan hoeft u bijvoorbeeld niet steeds opnieuw uw gegevens in te voeren, voorkeuren aan te geven of uw instellingen aan te passen. Op die manier kunnen wij ook onze websites beter laten werken, kunnen we inzicht krijgen in het bezoekersgedrag op de website en kunnen wij content van sociale media tonen op de website.

2. Waarvoor gebruikt opera-educatie.nl cookies?

Wij gebruiken cookies voor de volgende doelen:

Functioneel: om onze websites te laten functioneren.
Functionele cookies zijn nodig voor een goede werking van de websites. Deze cookies gebruiken wij bijvoorbeeld voor het uitlezen van uw browserinstellingen om onze websites optimaal op uw beeldscherm weer te geven, het gelijkmatig belasten van de websites en het opslaan van voorkeuren zoals de taal. Voor het plaatsen van functionele cookies hoeft geen toestemming te worden gevraagd.

Analytisch: om het gebruik van onze website te analyseren en te verbeteren.
Met analytische cookies wordt het gebruik van de websites gemeten. Met deze meetgegevens worden statistieken gemaakt die kunnen worden gebruikt om de websites te verbeteren. Deze statistieken bevatten geen tot u herleidbare informatie.

Personalisatie: om onze websites aan te passen met informatie die bij uw interesse past.
Met deze cookies houden wij bij hoe u onze websites gebruikt. Aan de hand van uw surfgedrag op onze websites kunnen wij gepersonaliseerde content tonen op onze websites.

Sociale media: om koppelingen te maken tussen onze websites en sociale medianetwerken.
Deze cookies worden geplaatst door sociale medianetwerken zoals LinkedIn, Twitter en YouTube. Bijvoorbeeld wanneer u een bericht deelt of liket via de social media buttons op onze website. De sociale medianetwerken kunnen hiermee uw internetgedrag zien en gebruiken voor eigen doeleinden. Welke cookies deze sociale netwerken plaatsen en hoelang deze bewaard blijven, is afhankelijk van het sociale netwerk.

3. Welke cookies kunnen worden geplaatst?

Cookies die te maken hebben met het analyseren van gebruik van de website, social media en advertenties worden alleen met uw toestemming geplaatst. Voor het plaatsen van functionele cookies hoeft de Reizende DNA-labs en ABE Nederland geen toestemming te vragen.

4. Hoe pas ik de cookie-instelling aan?

U kunt uw cookie-instellingen aanpassen door de geplaatste cookies te verwijderen. U krijgt dan opnieuw de mogelijkheid om aan te geven welke cookies u wel of niet accepteert. Onder 5 wordt vermeld hoe u cookies kunt verwijderen.

5. Hoe verwijder ik cookies?

De meeste cookies hebben een vastgestelde bewaartermijn. Dat betekent dat ze na een bepaalde periode automatisch verlopen en geen gegevens van uw websitebezoek meer registeren. U kunt er ook voor kiezen om cookies handmatig te verwijderen voor het verstrijken van de bewaartermijn.

Om cookies te verwijderen gaat u naar de instellingen van uw internetbrowser (bijvoorbeeld Microsoft Edge, Google Chrome of Safari). Het is ook mogelijk om uw internetbrowser zo in te stellen dat u bericht krijgt als een website gebruik maakt van cookies. U kunt dan elke keer opnieuw bepalen of u hiervoor toestemming geeft. Voor meer informatie hierover kunt u de helpfunctie van uw internetbrowser gebruiken.

6. Bij wie moet ik zijn voor vragen over cookies?

Uw vragen over de werking of het gebruik van bepaalde cookies kunt u stellen via: info@opera-educatie.nl

7. Hoe kan ik mijn privacyrechten uitoefenen?

Op basis van de AVG heeft u – onder bepaalde voorwaarden – het recht op inzage in de persoonsgegevens die van u verwerkt worden, het recht om uw persoonsgegevens te verbeteren indien deze feitelijke onjuistheden bevatten, het recht om uw persoonsgegevens te wissen, het recht op beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens, het recht op overdraagbaarheid van uw persoonsgegevens en het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens.

Indien u deze privacyrechten wil uitoefenen, kunt u dit kenbaar maken bij de Functionaris voor Gegevensbescherming van de Vrije Universiteit Amsterdam via:

Functionaris voor Gegevensbescherming
De Boelelaan 1105
1081 HV AMSTERDAM

functionarisgegevensbescherming@vu.nl

Om de aanvraag in behandeling te kunnen nemen, zal u worden gevraagd zich te legitimeren. Zo wordt gecontroleerd of het verzoek door de juiste persoon gedaan. Indien u niet tevreden bent over de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, dan heeft u het recht om bij de Autoriteit Persoonsgegevens een klacht in te dienen.

8. Wijzing cookieverklaring

De cookies die wij gebruiken voor onze websites kunnen worden aangepast. Dat betekent dat deze cookieverklaring ook kan worden aangepast. In het geval van substantiële of wezenlijke aanpassingen zullen wij maatregelen nemen om die aanpassingen effectief onder uw aandacht te brengen.