Communicatietoolkit ondersteunt bij inclusieve informatievoorziening

Communicatietoolkit ondersteunt bij inclusieve informatievoorziening

Ruim 40% van de ho-studenten heeft een ondersteuningsvraag. Hoe zorg je als onderwijsprofessional voor het optimaal benutten van hun talent? Passende informatievoorziening, die bekend en vindbaar is en die alle studenten aanspreekt, is nodig. Oftewel informatie die mentale drempels wegneemt en studenten wegwijs maakt in voorzieningen en regelingen voor een soepel studieproces. ECIO ondersteunt je hierbij met de communicatietoolkit voor inclusieve informatievoorziening.

Studeren met een ondersteuningsvraag
Onder studenten met een ondersteuningsvraag verstaan we studenten die belemmeringen ondervinden vanwege een functiebeperking, chronische ziekte, psychische klachten, zwangerschap, jong ouderschap, gendertransitie of bijzondere familieomstandigheden zoals mantelzorg.

Handreikingen, tips en tools
Raadpleeg de handreikingen, tips en tools die jou helpen bij het inrichten van een passende informatievoorziening rondom de verschillende sleutelmomenten van het studieproces. Informatie die belangrijk is voor het maken van de juiste studiekeuze en om de studie succesvol te doorlopen.

Naar de toolkit informatievoorziening

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief