AlfaGammapartners is on the roll

AlfaGammapartners is on the roll

De AlfaGammapartners Vaksteunpunten zijn van start
Sinds de zomer is hard gewerkt om nieuwe Vaksteunpunten voor de Talen-, Mens en Maatschappij- en Cultuurvakken op te zetten. Op de website is voor elk schoolvak een makkelijk te vinden plek ingericht (www.alfagammapartners.nl/<schoolvak>). Daar stellen de coördinatoren zich voor en je vindt er informatie over de activiteiten die zij ontwikkelen. Dat doen ze samen met de vakdocenten en afdelingsleiders in de regio, dus als u ideeën hebt voor activiteiten, neem dan vooral contact met ze op.

Vakoverstijgende thema’s
Nu al is duidelijk dat Taalvaardigheid een belangrijk vakoverstijgend thema wordt in het netwerk. We merken dat er heel veel behoefte is aan uitwisseling tussen de docenten van verschillende vakken over taal. De bijeenkomsten die we daarover organiseren trekken docenten uit het hele land, en uit alle schoolvakken, ook de bètadocenten. Daarnaast krijgen de vakoverstijgende thema’s burgerschap en China komend jaar de aandacht.

Voor Schoolleiders: hulp bij vernieuwing in de taal- of zaakvakken secties
Wij krijgen vragen van scholen die oplossingen zoeken voor vernieuwing in hun taal- of zaakvakken secties. Daar kunnen we zeker aan bijdragen, bijvoorbeeld door het vormen van een inspirerend leernetwerk, waarbij expertise wordt ingebracht vanuit de lerarenopleidingen. Laat ons weten als je daarin geïnteresseerd bent! En als je enthousiast wordt van ons aanbod kun je helpen door dat enthousiasme binnen je school en sectie te delen!

Voor meer informatie: Jeroen Goedkoop (projectleider AlfaGammapartners): J.B.Goedkoop@uva.nl

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief