Aanbod schoolleiders

Hier vind je het aanbod rondom aansluiting vo – ho in de regio Amsterdam e.o. voor schoolleiders, rectoren, opleidings- en onderwijsdirecteuren, bestuurders en beleidsmedewerkers.

BÈTAPARTNERS

In het netwerk Bètapartners werken twee ho-instellingen (UvA en VU), 46 vo-scholen, bedrijven en maatschappelijke instellingen samen aan de kwaliteit en actualiteit van het bètaonderwijs in de regio Amsterdam, Noord-Holland en Flevoland. Bètapartners verbindt het voortgezet en hoger onderwijs, waarbij aansluiting tussen vo en ho en docentenprofessionalisering centraal staan. Lees meer over onze activiteiten in het Bètapartners Jaarverslag 2018-2019

Bètapartners Netwerk: activiteiten exclusief voor lidscholen

  • Collegetours: diverse lidscholen en bedrijven werken samen in de regio en ontwikkelen bedrijfsbezoeken voor bovenbouwleerlingen, die zich richten op zowel de vakinhoud als de studiekeuze. 
  • Persoonlijk Assistent van de Leraar (PAL): een PAL is een bètastudent die ingezet wordt op een vo-school, met als doel om de onderwijstaken van de docent te verlichten en om studenten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het leraarschap.
  • Bètacoördinatorenoverleg: bijeenkomsten van het netwerk waarin alle bètacoördinatoren, ho-instellingen en overige partners bij elkaar komen om kennis uit te wisselen.

Ga voor meer informatie over Bètapartners, lidmaatschap en ons actuele aanbod naar onze website of neem contact met ons op: www.betapartners.nl

Bètapartners

De Boelelaan 1085
Kamer M330
1081 HV Amsterdam
T: 020 59 84 036 (ma, di, do)
E: bureau@betapartners.nl

PRE-UNIVERSITY COLLEGE

Het Pre-University College is een netwerk van 52 vo-scholen en de VU om het aansluitingsonderwijs vo-wo vorm te geven.dit scholennetwerk bereidt leerlingen voor om de overstap van het vwo naar de universiteit goed te kunnen maken. De verschillende programma’s zijn uitdagend en bieden hun de kans om kennis te maken met wetenschap en hun talenten te ontdekken. Het is een waardevolle ervaring die de leerlingen helpt om later tot een goede studiekeuze te komen en succesvol te zijn. Een andere pijler van het netwerk is de docentprofessionalisering. Alle programma’s zijn door vo en wo docenten ontwikkeld.

Bestuurders en schoolleiders zijn bij het Pre-University College betrokken door zitting te nemen in de adviesraad. Daarnaast komen ze een keer per jaar bij elkaar.

Contact

Pre-University College
De Boelelaan 1091
1081 HV Amsterdam

Loes Mulders
e-mail: puc@vu.nl

Website van Pre-University College

INHOLLAND

Inholland biedt twee masters aan die zeer geschikt zijn voor leraren en schoolleiders: de master leren en innoveren en de master educational leadership. Beide opleidingen worden zeer goed beoordeeld.

Hieronder de links naar de opleidingsinformatie:

https://www.inholland.nl/opleidingen/master-leren-en-innoveren/

https://www.inholland.nl/opleidingen/master-educational-leadership/

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief