8 april 2022: Symposium ‘Kansen en mogelijkheden in de taal- en zaakvakken’

8 april 2022: Symposium ‘Kansen en mogelijkheden in de taal- en zaakvakken’

Op 8 april organiseert Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (als onderdeel van het ICLON, Universiteit Leiden) het jaarlijkse alfa- en gammasymposium. Dit jaar heeft het symposium als thema ‘Kansen en mogelijkheden in de taal- en zaakvakken’. Tijdens dit symposium willen we mooie initiatieven en ontwikkelingen in deze vakgebieden een podium bieden. In de lezingen en workshops delen we ideeën over hoe je in jouw lessen hier mee aan de slag kan.

Datum & tijd: 8 april 2022, van 14:00 tot 17:30 uur
Locatie: Museum Volkenkunde in Leiden.
Doelgroep: Docenten, schoolleiders, decanen, beleidsmakers en andere geïnteresseerden uit voortgezet en hoger onderwijs.
Kosten: €115,-

Het symposium start met twee korte keynotes van Markus Davidsen (universitair docent Godsdienstsociologie) en Suzanne Adema (universitair en vo-docent Klassieke Talen). Davidsen is van origine Deens en gaat in op het Deense lesmodel waar talen en zaakvakken een hoog aanzien hebben en veel studenten docent willen worden. Davidsen gaat ook in op zijn eigen ervaring met de hervorming van het schoolvak Levensbeschouwing waarmee Davidsen dit jaar de Impactprijs vanuit de Universiteit Leiden won. Het stokje wordt overgedragen aan Suzanne Adema die meer vertelt over het project ‘Anchoring Innovation’. Dit project onderzoekt hoe innovaties en nieuwe technologieën in het verleden geframed werden. Het onderzoek combineert zo oude en nieuwe kennis van verschillende vakgebieden. Adema heeft ook concrete tips hoe docenten van de taal- en zaakvakken hier zelf mee aan de slag kunnen gaan.

Er zijn verschillende workshops waaruit je kan kiezen, het volledige overzicht vind je op deze website.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief