500 leerlingen bezochten Career Day Noordwest

500 leerlingen bezochten Career Day Noordwest

Op donderdag 7 maart organiseerden Jet-Net/Techportal, Bètapartners en Hogeschool Inholland de Career Day Noordwest: een LOB-activiteit (Loopbaan0riëntatie- en Begeleiding) voor havo4 en vwo5 NG/NT-leerlingen om kennis te maken met diverse technische opleidingen en bedrijven. Maar liefst 22 bedrijven en instellingen verzorgden workshops voor ruim 500 leerlingen van 17 verschillende scholen.

Tijdens de Career Day bij Hogeschool Inholland in Alkmaar werden leerlingen geënthousiasmeerd voor allerlei studies en beroepen door zelf te gaan bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: ervaren!

De scholen waren ingedeeld voor het ochtendprogramma (van 9.00 tot 12.00 uur) of het middagprogramma (van 13.00 tot 16.00 uur). De leerlingen gingen in groepjes van circa tien personen langs bij vier workshops, waarvoor de organisatie een indeling maakte. Daarnaast was er een vijfde ronde: de keuzeronde, waarin leerlingen zelf mochten kiezen welke workshop ze volgden. Op www.betapartners.nl/career-day-noordwest zijn alle workshops te vinden.

Bekijk ook de aftermovie van de Career Day.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief