4 december 2020: Digitale conferentie hoger beroepsonderwijs in tijden van corona

4 december 2020: Digitale conferentie hoger beroepsonderwijs in tijden van corona

Vrijdag 4 december 10.00 tot 12.30

Welke impact heeft de digitale en sociale transformatie op het hoger beroepsonderwijs, zowel nu als in de toekomst? We delen inzichten hierover uit lopend onderzoek en gaan over de implicaties ervan met elkaar in gesprek op vrijdag 4 december.

Werken en studeren in het hoger beroepsonderwijs zijn als gevolg van de COVID-19 pandemie ingrijpend veranderd. De impact van die veranderingen op de kwaliteit van het werk en het welzijn van medewerkers en studenten presenteren we tijdens de conferentie. Dit doen we aan de hand van verschillende onderzoeken van de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Utrecht, Inholland en de Hanze Hogeschool.

De conferentie richt zich op alle professionals en andere geïnteresseerden die werken in het hoger beroepsonderwijs en die meer willen weten over en mee willen praten over dit onderwerp. Uiteraard zijn ook studenten van harte welkom om deel te nemen aan de conferentie.

Tijdens de keynote zullen resultaten uit het onderzoek naar de digitale en sociale transformatie aan de Hogeschool van Amsterdam aan bod komen, en zal er gekeken worden naar onderzoek over de impact die deze transformatie heeft gehad op studenten, onderwijs en medewerkers aan de Hogeschool Utrecht, Hanze Hogeschool en Hogeschool InHolland.

De conferentie zal geheel digitaal plaatsvinden. Deelname is kosteloos, maar registeren is noodzakelijk en het aantal plaatsen in de workshop is beperkt. De komende weken volgt verdere informatie over het programma en de workshops.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

Programma

10.00 – 10.15 Inloop en uitleg ‘spelregels’ digitale conferentie
10.15 – 10.30 Welkom en terugblik op afgelopen periode door Geleyn Meyer, rector Hogeschool van Amsterdam
10.30 – 11.10 Keynote hoger beroepsonderwijs in tijden van corona
11.10 – 11.30 Pauze
11.30 – 12.00 Interactieve workshops op deelthema’s
12.00 – 12.30 Terugkoppeling uit workshopsessies en vooruitblik komende periodeOpgeven kan via een email aan Ria van der Holst (a.j.van.der.holst@hva.nl – met vermelding van naam, organisatie en functie).Voor inhoudelijke vragen over het onderzoek of de conferentie kunt u contact opnemen met Daniël van Middelkoop (d.van.middelkoop@hva.nl)

 

 

Foto: Bert Wissel/Het Klikt Fotografie

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief