4 april 2023: OPeRA netwerkbijeenkomst ‘Lerarentekort’

4 april 2023: OPeRA netwerkbijeenkomst ‘Lerarentekort’

OPeRA nodigt u uit voor de netwerkbijeenkomst Lerarentekort op dinsdag 4 april aanstaande van 13:30 tot 16:00 uur (inloop vanaf 13:00 uur).

De urgentie van het lerarentekort is onverminderd hoog. Leraren gaan met pensioen, de huidige instroom in de lerarenopleidingen is onvoldoende om het tekort op te kunnen vangen en een deel van de gestarte leraren stroomt binnen een jaar of vijf weer uit. De continuïteit van kwalitatief goed onderwijs voor ieder kind staat onder druk.

Tijdens deze netwerkbijeenkomst presenteren sprekers Eric Westhoek (voorzitter College van Bestuur Hogeschool IPABO en lid Taskforce Lerarentekort Amsterdam), Maryse Knook (bestuurder-directeur OSB Amsterdam), dr. Marco Snoek (lector Leren & Innoveren, HvA) en Marcelle Hobma (projectleider Regionale Aanpak Personeelstekort – Talent als Docent en Projectleider opleidingsschool ROSA) een overzicht van maatregelen en goede voorbeelden voor het behoud van startende leraren en het anders organiseren van onderwijs. De bijeenkomst wordt geleid door Frank Zuijdam (voorzitter Regiegroep OpeRA).

Lees hier meer

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief