21 september 2023: Nationaal Decanensymposium UvA-HvA

21 september 2023: Nationaal Decanensymposium UvA-HvA

Het thema is Kansrijk kiezen: Mag je studiekeuze sturen in het maatschappelijk belang?

In veel sectoren – ook de essentiële – is er op dit moment een groot tekort aan medewerkers, met steeds ernstigere gevolgen voor de samenleving. Maar er speelt meer. De arbeidsmarkt gaat de komende decennia onherkenbaar veranderen. Robotisering bedreigt miljoenen banen én zal zorgen voor gloednieuwe werkzaamheden die we ons nu nog niet eens kunnen voorstellen.

Wat betekent dit voor het onderwijs? Moet je dit soort arbeidsmarktinformatie meenemen in de beroepskeuzebegeleiding van jongeren? We moeten laveren tussen het maatschappelijk belang, kansrijke beroepskeuze van jongeren en individuele keuzevrijheid.

Tijdens het 34ste Nationaal Decanensymposium UvA-HvA wordt dit spanningsveld onderzocht en worden de praktische en morele dilemma’s zichtbaar. En worden handvatten geboden om positief bij te dragen aan een toekomstbestendige keuze voor de jongeren.

Programma 
De dag begint om 09.45 uur. De plenaire sessie is compact gehouden zodat er in de middag ruimte is om twee break-out sessies naar keuze bij te wonen. Een dag vol nieuwe inzichten en ideeën voor de dagelijkse LOB-praktijk. Meer over het programma lees je hier.
Het programma is samengesteld in nauwe samenwerking met het Expertisepunt LOB.

Je kunt je nu aanmelden. De kosten zijn 125 euro per persoon. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail.

De locatie is de Aula van de Universiteit van Amsterdam aan de Singel 411 in Amsterdam.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief