19 september 2024: Nationaal Decanensymposium UvA-HvA

19 september 2024: Nationaal Decanensymposium UvA-HvA

Op donderdag 19 september vindt het Nationaal Schooldecanensymposium UvA-HvA plaats in de Aula van de Universiteit van Amsterdam op de Singel. Dit jaar is het thema ‘Tijd’.

Tijd. Tijd is een concept dat een ieder individueel beleeft en waar je zelfs binnen 24 uur verschillende versies van kunt ervaren. Van tijd genoeg tot tijd tekort en van toegewijde tijd tot verstrooide tijd. Tijdsbesef kan praktisch zijn, maar ook filosofisch. Hoe je tijd ook ervaart, het is er al-tijd. In de huidige maatschappij is verveling vaak iets dat ten alle tijden gemeden moet worden, te vullen met afleiding als social media. Terwijl in de stilte en leegte van nietsdoen, vertraging, veel creativiteit en waardevolle rust zit om jezelf te vormen. Hoeveel tijd krijg je? En hoeveel tijd heb je? Hoe vind je rust in de onrust?

Kun je jouw studiekiezers richting geven in die beleving? Geef je ze een pleidooi voor een langzame toekomst of ga je mee in de vluchtigheid van tijd? Hoe geef je ze steun en vaardigheden om, nu en voor de toekomst, overwogen keuzes te maken? Vanuit mentale kracht en weerbaarheid in plaats van tijdsdruk en stress.

Laat je inspireren tijdens het Nationaal Decanensymposium op 19 september!

Het programma start om 10 uur en wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch rond 13 uur. U kunt hier aanmelden voor het symposium en meer lezen over het programma.

Bekijk hier de terugblik op het symposium in 2023.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief