16 november 2023: 2e Nationale Conferentie School en Beroepskeuze

16 november 2023: 2e Nationale Conferentie School en Beroepskeuze

De Stichting School en Beroepskeuze nodigt u van harte uit voor de 2e Nationale Conferentie School en Beroepskeuze, die wordt gehouden in het NEMO Science museum in Amsterdam op donderdag 16 november van 8.45 tot 17.00 uur.

Het thema van de conferentie is ‘een leven lang kiezen’.

De centrale gedachte achter de tweede conferentie is dat de vaardigheid en het proces van het maken van keuzes wellicht het beste is wat we kunnen verbeteren in onderwijs en loopbanen.

 In de snel veranderende onderwijswereld en arbeidsmarkt kost het velen steeds vaker veel hoofdbrekens en ook struikelingen om een passende eigen weg te vinden of te vervolgen. Digitaal lijkt het aanbod van onderwijs en werk grenzeloos. Vaak ontbreekt het echter aan een onafhankelijke beoordeling van eigen mogelijkheden, om echt passende keuzes te kunnen maken.

Gevarieerd programma

In de tweede Nationale Conferentie kijken we met Adjiedj Bakas naar toekomstige trends, focussen we op de ontwikkeling van zoiets als een beroepsidentiteit met Mandy van der Gaag, en geeft Jelle Jolles inzicht in het belang de wetenschap van brein en gedrag bij het verbeteren van keuzeprocessen. In de middag is er een parallelprogramma met actuele ervaringen en inzichten in de toepassing van technologische interventies – van VR tot AI – bij het maken van keuzes.

Het derde deel van de dag bestaat uit een politiek-maatschappelijke beschouwing door wethouder Sofyan Mbarki van Amsterdam, en een paneldiscussie.

Özcan Akyol (‘Eus’) is dagvoorzitter.

Het volledige programma kunt u hier lezen.

Er zijn geen kosten verbonden aan uw deelname. U kunt zich op deze pagina aanmelden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief